2021 senesinde Xbox One konsolu satın alınır mı? - TeknoMega - Güncel Yazılım ve Teknoloji Haberleri

POPÜLER YAZILAR

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15/10/2021

2021 senesinde Xbox One konsolu satın alınır mı?

İdeal bir fiyata oyun konsolu satın almak isteyen oyuncular için "2021 senesinde Xbox One konsolu satın alınır mı?"  gelin beraber bu sorunun yanıtını bulalım.

2021 senesinde Xbox One konsolu satın alınır mı?

Xbox One oyun konsolu piyasaya sürüldüğü dönem oldukça iyi bir başarı elde etti. Konsol, şuan günümüzde dahi birçok oyuncunun evlerinde mevcut. Çıkış yaptığı dönemi itibariyle Sony firmasının çıkardığı PlayStation 4 konsolu ile karşılaştırılan Xbox One konsolun çok fazla avantajı olduğu gibi, dezavantajları da bulunuyor. Oyun, fiyat ve konsol desteği konusunda önemli seçenekler vaat eden cihazın 2021 senesinde satın alınıp alınmayacağına gelin bir bakalım.

Konsol Fiyatı

Xbox One isimli Microsoft şirketinin oyun konsolunu edinmek için kullanıcılar 2021 senesinde çok fazla seçeneğe sahipler. En başında da e-ticaret siteleri ulaşılabilirlik açısından geliyor. Mesela bir alışveriş sitesinde konsol'un satış fiyatı 3899 TL‘den satışa sunulmuş durumda. İkinci seçenek olarak ise ikinci el siteleri karşımıza çıkıyor.

2021 senesinde Xbox One konsolu satın alınır mı?

İkinci el satış siteleri Xbox One gibi bir oyun konsolunu uygun fiyatlardan sattığı için kullanıcıların genellikle ilk tercihi oluyorlar. Bu tür e ticaret sitelerinden konsolu 2500 TL ile 3300 TL fiyat bandında bulabiliyorsunuz. Fakat dikkat etmeniz gereken önemli noktanın güven olduğunu unutmayalım. Sonuçta bu tür siteler size yüzde 100 güvenli bir ortam sağlamaz. İnsan bu sonuçta her tür kurnazlık beklenir. Almadan önce durumu iyice araştırıp analiz etmenizi tavsiye ederim.

Sony şirketi cephesinde ise PlayStation 4 Slim ve Pro modelleri yer alıyor. Slim modelinin fiyatı 3500 TL iken Pro modeli 4800 TL gibi bir fiyat bandı ile karşımıza çıkıyor. İkinci el piyasasına baktığımızda ise yaklaşık 2200 – 3100 TL aralığında ürünleri temin edebiliyoruz. Bu noktada her iki konsolun donanım ve performans özelliklerini karşılaştırarak bir seçim yapabilirsiniz.

Xbox Game Pass

Her ay belirli bir ücret karşılığın da pek çok türde oyuna erişim sağlamanızı sağlayan Xbox Game Pass sistemi de Xbox One oyun konsolunu oldukça ilgi çekici kılıyor. Sistem yüzlerce oyuna sınırsız bir şekilde aylık ücret ödeyerek erişmenizi sağlıyor. Ayrıca; bu sistemde şayet "Ultumate üyeliği" tercih ederseniz yüzden fazla oyuna sadece konsoldan değil aynı zamanda kişisel bilgisayarınızdan da erişim sağlayabileceksiniz. Aynı zamanda Xbox Game Studios tarafından geliştirilen bütün oyunlar çıktığı gün itibari ile anında Xbox Game Pass bünyesine dahil oluyor.

Xbox Game Pass

Her ay ödenen tutar az olması nedeni ile hizmet daha da ilgi çekici bir hale geliyor. Örneğin Xbox Game Pass sisteminde yer alan oyunlarını konsolda oynamak istiyorsanız aylık 30 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Şayet hizmetin Ultimate sürümünü aylık 45 TL ödeyerek alırsanız Xbox Live Gold ve oyunlara bilgisayarınız üzerinden erişebilme gibi diğer avantajlardan da yararlanabiliyorsunuz.

PlayStation cephesinde ise buna çok fazla benzemese de PS Plus isimli bir hizmet yer alıyor. Bu hizmet ise her ay belirli oyunları ücretsiz bir şekilde  konsol sahiplerine dağıtılıyor. Ayrıca üç ayrı ödeme seçeneğini biz kullanıcılara sunuyor. İhtiyacınıza göre ister 12 ay, ister 3 ay isterseniz de 1 aylık paketleri seçebilirsiniz. Bu paketlerin fiyatlandırılması ise şu şekilde:

  • PlayStation Plus 12 aylık paket – 240 TL
  • PlayStation Plus 3 aylık paket – 100 TL
  • PlayStation Plus 1 aylık paket – 40 TL

Xbox One Ne Kadar Süre Desteklenecek?

Xbox One oyun konsolu her geçen sene git gide eskiyor. Bu da ilerleyen dönemlerde yeni oyunlara ev sahipliği yapmayacağını gösteriyor. Burada bir karar vermek için önceki nesli konsolları düşünmemiz gerekiyor. Mesela Xbox 360 oyun konsolu2005 senesinde piyasaya sürülüp 2016 senesinde desteğini kesilmişti. Xbox One da 2013‘de piyasaya sürülse de Xbox 360 konsolu bir süre daha oyun desteği almayı sürdürdü.

Xbox One Ne Kadar Süre Desteklenecek?

2014 senesinde piyasaya sürülen Forza Horizon 2 isimli yarış oyunu, Xbox‘a özel oyun serisindeki Xbox 360‘ın son oyunu olarak yer almıştı. Bunun yanında 2015 senesinde Rise of the Tomb Raider hem Xbox 360 hem de Xbox One platformları için çıkış yaptı. Üçüncü parti oyunlar açısından da 2016‘daki Madden NFL 17, Xbox 360’da yayınlanan son Madden oyunu olarak yer aldı.

Xbox Özel Yapımları

Xbox Series X/S‘in mağlesef şuan özel oyun konusunda sınıfta kalıyor. Çünkü henüz Microsoft cephesinde yeni nesil platformlara özel bir oyun yayınlanmadı. Ancak Xbox One konsolu tarafında özel olarak yayınlanan bir takım oyunlar bulunuyor. Örnek olarak; Forza Horizon 4 isimli yarış oyununu verebiliriz. Sadece şu anlık Xbox Series X/S ve PC‘ye özel Fable isminde bir oyun çıkardılar.

Xbox Özel Yapımları

PlayStation konsolu tarafında ise exclusive oyunların sayısı oldukça fazla. Üstelik oyunların büyük bir bölümü büyük bütçeli yapımlar oldukları için grafik ve mekanik olarak iyi bir deneyim sunuyorlar. Bunlar arasına God of WarMarvel’s Spider-Man ve Uncharted 4 gibi baş yapıt örneklerini gösterebilirsiniz.

Bu nedenleri düşündüğümüzde Xbox One oyun konsoluna verilecek desteğin en az 2023‘e senesine kadar sürmesi bekleniyor.

Oyunlar

Xbox One konsolunun kendine has pek oyunu bulunmasa da, platform için yayınlanmış olan oldukça güzel oyunlar bulunuyor. Tabi bunlar PlayStation cephesine de gelmiş yapımlar olsa da oyuncuların dikkat çekiciliği gözler önünde. Özellikle son dönemde çıkan FIFA 22 ve Far Cry 6 gibi yapımlar iki platforma için de çıkış yaptı.

Oyunlar

Donanım

Xbox One konsolunu donanım açısından değerlendirirsek günümüzde hala iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada aşağıda vereceğimiz tablo üzerinde PlayStation 4 karşısındaki gücünü görebilirsiniz. Ve seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Donanım

Tabloya bakıcak olursak işlemci frekansı ve FPS değeri gibi konularda Xbox One‘ın üstün olduğunu görülmekte. Ancak onun dışındaki etmenlerde PlayStation 4 öne geçiyor.

Sizce 2021 senesinde Xbox One  konsolu alınmaya değer mi? Sizce günümüzde ne gibi avantajları ve dezavantajları var? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ürünü detaylı olarak incelemek isterseniz; burayı tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here